FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Dirk Kuyt kan voor één miljoen euro weg bij Liverpool

Liverpool wil haar selectie verjongen en dat gaat waarschijnlijk ten koste van Dirk Kuyt. De international van Nederland wordt aankomende zomer 32 jaar en Liverpool zou al op zoek zijn naar een opvolger, meldt De Telegraaf. In een clausule in zijn contract, dat nog tot medio 2013 loopt, staat dat hij voor 1,1 miljoen euro kan vertrekken. Voor Feyenoord kan Kuyt zo interessant worden.

Kuyt speelde tot dusver ruim tweehonderd competitieduels voor de club en scoorde meer dan vijftig keer. Liverpool-trainer Kenny Dalglish heeft veel respect voor Kuyt, maar de Katwijker zit vaak op de bank bij de Premier League-club. Dit seizoen kwam hij ook nog niet verder dan twee doelpunten in 28 competitieduels.

Fiorentina en Galatasaray zouden Kuyt al een tijd volgen, maar Kuyt liet al meermaals weten graag bij Feyenoord af te sluiten. Bij Feyenoord speelde hij van 2003 tot 2006. Of hij na dit seizoen zal terugkeren is nog de vraag. Kuyt blijft liever nog op het hoogste niveau actief.

De ploeg uit Rotterdam kan in ieder geval een poging wagen door de relatief lage transfersom, alleen het salaris kan een probleem vormen. Bij de Rotterdamse club is het maximale salaris één miljoen euro. Kuyt heeft een jaarsalaris van vier miljoen euro bij Liverpool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *