FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Fernandez: ‘Ajax niet beter dan Feyenoord’

Feyenoord is nog volop verwikkeld in de strijd om de bovenste plaatsen in de Eredivisie, maar Guyon Fernandez maakte het de laatste weken niet van dichtbij mee. De aanvaller werd in maart door de KNVB schuldig bevonden aan het uitdelen van een kopstoot aan PSV’er Marcelo en moest daarvoor vijf wedstrijden langs de kant blijven. Eerder dit seizoen werd Fernandez ook ook al zes wedstrijden geschorst, waardoor hij een derde van de competitie heeft moeten missen.

In maart kwam naar buiten dat Fernandez tijdens zijn tweede schorsing psychische bijstand zou ontvangen binnen de club. In het Algemeen Dagblad geeft de 25-jarige aanvaller aan dat daar niet al teveel achter gezocht moet worden. “Alle spelers krijgen voor het seizoen een intakegesprek, ik dus ook. Vervolgens mag je de psyscholoog altijd aanschieten als er behoefte is aan zijn hulp.”

“Het is niet zo dat ik wekelijks bij hem op een sofa lag voor een behandeling”, neemt Fernandez een mogelijk vooroordeel weg bij de buitenwacht. Volgens de aanvaller, die zaterdag tegen zijn oude club Excelsior kan meedoen, heeft hij een methode gevonden om zijn zelfbeheersing terug te vinden op momenten dat hij die dreigt te verliezen; voor wedstrijden gaat hij naar het graf van zijn vader en komt hij tot rust.

Feyenoord kreeg Fernandez afgelopen week al terug in de wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade (0-0) en kan hem nu ook gebruiken in de vijf speelronden die nog voor de boeg liggen. Daarin wordt gestreden tegen Excelsior, ADO Den Haag, AZ, Heracles Almelo en sc Heerenveen. Fenandez hoopt dat Feyenoord zo hoog mogelijk finisht, hoewel de titel misschien net te ver uit zicht is. “Ajax was dit seizoen echt niet beter dan Feyenoord. Het wordt de ploeg de laatste weken ook gemakkelijk gemaakt door de tegenstanders. Als wij er in slagen om tweede te worden, is het echt een geweldig seizoen geworden. Gezien het programma is het volgens mij ook echt mogelijk.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *