FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Feyenoord uit de financiele gevarenzone

Feyenoord bevindt zich niet langer in categorie I. De licentiecommissie van de KNVB heeft de Rotterdammers vrijdag schriftelijk laten weten dat de club weer is ingedeeld in de veilige categorie II. Dit melden de Kuipbewoners op de eigen website.

Feyenoord loopt met de promotie ruim een half jaar voor op haar oorspronkelijke plan, waarin pas eind 2012 promotie naar de veilige categorie II was voorzien. De begrotingsdiscipline die Feyenoord de laatste jaren heeft getoond, plus de forse terugloop van de schuld dankzij investeringen van de Vrienden van Feyenoord en transferinkomsten hebben er mede toe geleid dat de Rotterdammers categorie I versneld kunnen verlaten.

Algemeen directeur Wouter Gudde laat weten dat Feyenoord in de nabije toekomst niet opeens op grotere voet zal gaan leven. “De begrotingsdiscipline zullen we onverminderd handhaven. Dit is nodig omdat we nooit meer terug willen vallen naar categorie I en nu ook de laatste stappen naar volledige gezondmaking moeten zetten.”

Verdere versterkingen voor de selectie zullen komende zomer in principe dan ook alleen uit transfervrije spelers bestaan. “Alleen als zich een echt buitenkansje voordoet, hebben we door de promotie nu weer de vrijheid toe te slaan. Maar dit zal niet of hooguit zeer mondjesmaat gebeuren als het financieel volledig verantwoord is”, liet Gudde zich eerder al ontvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *