FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Bayern Munchen eert voormalig topspits Roy Makaay

Bayern München weet hoe het met zijn helden moet omgaan. Roy Makaay, die 103 doelpunten maakte voor de Duitse topclub, kreeg een vipbehandeling bij het halvefinaleduel tussen Bayern en Real. De Duitsers zijn niet vergeten dat Makaay nog altijd het record heeft van de snelste goal in de Champions League. In maart 2007 scoorde hij tegen de Koninklijke al na tien seconden. Het oude record van Arsenals Gilberto Silva (20 seconden) werd daarmee verpletterd.

Bayern heeft de man, die nu werkzaam is in de jeugdopleiding van Feyenoord en bij het eerste elftal spitsentrainer is, ook al uitgenodigd voor de finale van de Champions League in München. Makaay staat op de dag van de finale weer als spits in het veld bij de vroegere sterrenploeg van Bayern. Slechts acht spelers hebben in de geschiedenis van de club meer goals gemaakt dan Makaay, die tussen 2003 en 2007 vier jaar lang topscorer van Bayern was. „Het is geweldig om hier telkens terug te komen en alle sterspelers van voorheen te zien”, zei Makaay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *