FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

‘Clasie droomt van tweede plaats’

Feyenoord moet het zondag in de topwedstrijd tegen AZ stellen zonder de geschorste Karim El Ahmadi en de niet fitte spits John Guidetti. Desondanks heeft Jordy Clasie veel vertrouwen in een goede afloop.

“In de afgelopen weken hebben we een goede reeks neergezet. We verschijnen zondag dan ook met veel vertrouwen aan de aftrap”, zegt de middenvelder tegen NUsport.

“Met Guyon Fernandez is het wel anders voetballen, omdat hij een ander type spits is dan Guidetti, maar ik kan met beiden goed spelen.”

“Vorige week tegen ADO Den Haag was Fernandez met een assist en een doelpunt heel belangrijk voor ons. Ik hoop dat hij zondag tegen AZ tot hetzelfde in staat is.”

Goede band

Op het middenveld mist Clasie zijn maatje El Ahmadi. “Ik heb zowel binnen als buiten het veld een heel goede band met El Ahmadi. Met Otman Bakkal erbij hebben we een goed middenveld, we vinden elkaar makkelijk.”

“Maar aan de andere kant hebben we de thuiswedstrijd tegen Ajax ook gewonnen zonder El Ahmadi. Met Tonny Vilhena, Ricky van Haaren en Kamohelo Mokotjo hebben we goede vervangers. Het is aan de trainer wie er speelt.”

Tweede plaats

De ploeg die zondag het veld als winnaar verlaat, heeft het bereiken van de tweede plaats, die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League, in eigen hand.

“Iedereen in De Kuip zal zondag weer achter ons staan. Als we de laatste drie wedstrijden winnen, zijn we verzekerd van de tweede plaats.”

“Ik droom wel eens van de voorronde Champions League. En als ik naar de stand kijk, denk ik: op die tweede positie moeten wij met Feyenoord eindigen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *