FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

John Guidetti in tranen bij afscheid in de Kuip

De onfortuinlijke John Guidetti, die door een zenuwontsteking is uitgeschakeld in de eindfase van het seizoen, hield het woensdagavond letterlijk en figuurlijk niet droog in de drijfnatte Kuip. De Zweedse huurling van Manchester City had voor het begin van het duel met Heracles Almelo (4-1) al vochtige ogen toen hij even kort met zijn trainer Ronald Koeman sprak.

Later op het ereterras huilde Guidetti hete tranen bij de bevrijdende tweede treffer van Feyenoord die op naam kwam van Jerson Cabral. Na afloop was hij opnieuw geëmotioneerd toen hij door zijn ploeggenoten op de schouders werd genomen. De 20-jarige publiekslieveling, goed voor 20 treffers, nam duidelijk afscheid van ‘zijn’ legioen. De kans dat hij ook volgend seizoen in de Rotterdamse voetbaltempel te bewonderen zal zijn, is namelijk gering.

‘Het was een heel goed huwelijk’, mijmerde Koeman. ‘John heeft veel liefde gegeven aan de club en ook veel liefde van Feyenoord teruggekregen. Dan kan ik mij voorstellen dat het pijn doet als je moet toekijken bij de laatste wedstrijden. Ook omdat hij zijn situatie op de korte termijn nog niet goed kent. Ik zou hem heel graag volgend seizoen er weer bij hebben. Maar helaas heeft Feyenoord daar weinig invloed op.’

Hetzelfde geldt feitelijk voor de sierlijke middenvelder Otman Bakkal, die zowel zondag tegen AZ (1-0) als tegen Heracles het eerste doelpunt op zijn naam bracht. De PSV-huurling is na dit seizoen transfervrij en aast op een buitenlands avontuur. ‘Wij willen ook hem heel graag houden, maar opnieuw is dat niet aan ons. Dat ligt aan Otman zelf’, liet Koeman weten.

De naderende voorronde van de Champions League geeft Feyenoord in de ‘dans’ om Bakkal een voordeeltje. ‘Dat is natuurlijk een mooie uitdaging, maar het betekent niet dat ik dan per se in De Kuip blijf’, gaf de 27-jarige Eindhovenaar te kennen. ‘Ik zal de Champions League zeker laten meewegen in mijn keuze. Het past goed in het hele toekomstplaatje dat ik in mijn hoofd heb.’

Bakkal, die bij PSV op een zijspoor was beland, telt intussen zijn zegeningen. ‘Het is best wel bizar eigenlijk. In augustus wist ik nog niet dat ik bij Feyenoord zou gaan spelen. Toen het eenmaal zo ver was, had ik nooit verwacht dat we vlak voor het einde van het seizoen boven PSV zouden staan. Het is raar, maar dan wel in positieve zin.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *