FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

‘Dirk Kuyt hoopt op tweede prijs bij Liverpool’

Dirk Kuyt kan zaterdag zijn tweede hoofdprijs veroveren in zes jaar bij Liverpool. De 31-jarige Katwijker won eerder dit seizoen met de ‘Reds’ de League Cup, waarmee een einde kwam aan een lange periode zonder prijzen voor Liverpool.

Kuyt maakte in de finale tegen Cardiff City als invaller een doelpunt en was ook trefzeker in de noodzakelijke strafschoppenreeks. Voor Kuyt wordt het zaterdag overigens al de vierde keer dit jaar dat hij naar Wembley gaat.

Naast de finale van de League Cup en de halve finale van de FA Cup tegen Everton (toen hij op de bank bleef zitten) speelde hij in februari met Oranje op het ‘heilige’ gras van de Londense voetbaltempel.

Chelsea kan zaterdag op gelijke hoogte komen met Liverpool wat betreft het aantal gewonnen FA Cups. De ‘Blues’ uit Londen hebben het meest prestigieuze Engelse bekertoernooi zes keer gewonnen, de ‘Reds’ van Liverpool zeven keer.

Met drie eindzeges in de afgelopen vijf jaar heeft Chelsea zich snel omhoog gewerkt op de ‘eeuwige’ ranglijst van de FA Cup. Liverpool won de FA Cup in 2006 voor het laatst door West Ham United na strafschoppen te verslaan. Chelsea zegevierde een jaar later en deed dat vervolgens ook in 2009 en 2010.

Vorig seizoen veroverde Manchester City de Engelse beker door een zege op Stoke City. Manchester United heeft 11 FA Cups in de prijzenkast staan, Arsenal tien en Tottenham Hotspur acht. Chelsea en Liverpool staan zaterdag voor het eerst tegenover elkaar in de FA Cup-finale.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *