FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Guidetti: ‘Blijf Feyenoorder Till I Die’

John Guidetti draagt Feyenoord een warm hart toe. De spits verlaat de Rotterdamse club hoogstwaarschijnlijk na dit seizoen en heeft zijn laatste duel al gespeeld. Door een blessure komt hij dit jaar niet meer in actie.

Het Feyenoord-gevoel raakt Guidetti niet meer kwijt. “Ik heb het vandaag nog tegen vrienden en spelers gezegd. Ik blijf Feyenoorder totdat ik doodga. Deze club is zo ongelooflijk mooi. Hier zijn al mijn verwachtingen overtroffen en ik zal hier altijd willen terugkeren”, zei Guidetti tegen De Telegraaf. Vanwege een virus moet Guidetti de laatste wedstrijd tegen sc Heerenveen missen en ook al de wedstrijd tegen Heracles Almelo.

Dat is allemaal voor zijn eigen bestwil. “Ik moet nu even slim zijn, aan mijn lichaam denken. Daar moet ik de rest van mijn leven nog mee verder. Maar het gaat elke dag ietsje beter en ik blijf positief. Ik ben in handen van de beste dokters ter wereld. Ze weten ook wat het is, ik heb een full bodyscan gehad en zelfs mijn hoofd bleek in orde.”

“De supporters in Rotterdam zijn geweldig. Ik ben hier pas tien maanden en de warmte waarmee iedereen mij heeft omringd, maakt mij emotioneel. Ik sta tegen Heracles gewoon te janken op de tribune. Ik kan het niet helpen. Het voelt alsof ik hier al tien jaar zit of zoals Giovani van Bronckhorst uit de jeugd kom en hier afsluit.”

Guidetti is inmiddels helemaal fan van Feyenoord, maar zijn hele familie ook. “En ook al mijn vrienden. Iedereen wilde alleen nog naar Nederland vliegen als Feyenoord thuis speelde. En als we uit moesten, wilden ze per se in het uitvak, omdat de fans in dat vak zo gaaf zijn.” Feyenoord is nu dichtbij het halen van Champions League-voetbal.

“We zijn er zo dicht bij nu. Wees eerlijk, niemand dacht begin dit seizoen dat wij de Champions League konden halen. Ik wel. Als enige zei ik dat het kon. Nou, eigenlijk zei ik dat we kampioen zouden worden. Dat was een beetje achterlijk van me. Maar tot twee ronden voor het einde was Feyenoord wel de enige club die Ajax nog van de titel hield.”

Guidetti: “Ik ben in San Siro geweest, ik heb veel mooie stadions gezien, maar tegen Ajax was de sfeer krankzinnig. Drie keer scoren tegen die club was het mooiste wat ik hier heb meegemaakt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *