FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Honden Patrick Lodewijks leven zich uit in De Kuip

Op het veld van De Kuip hebben vrijdag de honden van Patrick Lodewijks zich uitgeleefd. Terwijl een deel van de selectie toekeek, deed de keeperstrainer met enkele begeleiders een aantal oefeningen met zijn honden, waarna even later enkele spelers en trainers, beschermd met een speciaal hondenpak, ook zelf de honden achter zich aan kregen.

Tijdens de oefening deden de begeleiders alsof ze op de vlucht waren. Op commando van Lodewijks gingen de honden op jacht naar de mannen, om zich vervolgens vast te bijten in de arm van hun doelwit. De honden trokken zich daarbij niets aan van pistoolschoten en wapenstokken, die door de begeleiders werden gebruikt om hen af te schrikken. Met name de snelheid en de kracht waarmee de honden hun aanval inzetten, leidde langs de lijn tot veel bewondering.

Een aantal spelers en trainers, onder wie Gill Swerts, Kostas Lamprou, Dani Fernandez en hersteltrainer Marcel Cas durfde het daarna aan om zelf, in een speciaal hondenpak ter berscherming, het veld op te gaan. Waar sommigen zich door de honden omver lieten trekken, hield Cas zich knap staande. ‘Hartstikke leuk om dit te doen’, vond Cas. ‘Die honden zijn zó snel. Ze bijten ook door het pak heen, al voel je daar niet zoveel van. Het is een beetje alsof er met nagels in je arm wordt geknepen.’

Het is de derde keer dat Lodewijks met zijn honden komt trainer in De Kuip. ‘Naast voetbal is dit ook een hobby van me’, legt de keeperstrainer uit. ‘Eén van mijn honden is al in het bezit van het certificaat Politiehond I en met de ander ben ik nog in training daarvoor. Normaal gesproken trainen we vooral in de bossen. Op zo’n open ruimte als het veld van De Kuip klinken de schoten veel harder, daarom is dit een goede ervaring voor de honden.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *