FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Vriendin Guidetti wil dat hij bij Feyenoord blijft

Het is nog onduidelijk waar John Guidetti volgend seizoen speelt. Vast staat wel dat Feyenoord en Rotterdam een onuitwisbare indruk op de Zweedse goaltjesdief hebben achterlaten.

‘Ik weet zelf ook niet weet wat er komend seizoen met mij gaat gebeuren’, aldus Guidetti in gesprek met AD Sportwereld. ‘De kans is groot dat Manchester City mij terughaalt. David Platt, assistent-coach van Roberto Mancini, was in Nederland voor onze uitwedstrijd tegen De Graafschap. Hij zei dat ik nadrukkelijk in beeld ben voor een terugkeer.’

‘Ik wil graag voor mijn kans gaan bij de club waar ik als jonge jongen vijf jaar geleden Zweden voor verliet. Feyenoord zit in mijn hart en dit jaar zal ik nooit meer vergeten. Ik voel ook dat ik ooit nog in de Kuip zal spelen, maar eerlijk gezegd is de kans klein dat het komend seizoen alweer gebeurt. De Nederlandse competitie is een schitterende leerschool, maar Manchester City heeft waarschijnlijk andere plannen met mij. Wat ik zelf wil? Ik ben ambitieus, ik wil naar de top. Het liefst bij Manchester City, tenzij er toch andere plannen met mij zijn.’

Vriendin Sanna Dahlstrom zou het liefst nog een jaar met Guidetti in Rotterdam blijven. ‘Ja, Sanna wil blijven’, lacht John. ‘Toen ik in augustus tegen haar zei: “Sanna, pak je koffers, we gaan naar Rotterdam” dacht ze dat wij in een saaie industriestad zouden gaan wonen. Maar wat hier met mij en familie is gebeurd, overtreft werkelijk alle verwachtingen. Rotterdam is in één woord fan-tas-tisch.’

‘Ik woon op Zuid vlakbij de Erasmusbrug. De stad leeft, Feyenoord is voor de mensen hier een religie. En de manier waarop de supporters mij in hun hart hebben gesloten, is uniek. Dit zal ik nooit meer ergens meemaken, dat realiseer ik me heel goed. En als Feyenoord in de Bundesliga of de Premier League had gespeeld, zou ik hier voor altijd kunnen voetballen. Maar ik heb een droom, ik wil tot de top behoren. En dus is de kans groot dat ik terugkeer naar Engeland.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *