FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

‘Feyenoord wordt de komende vijf jaar zeker twee keer kampioen’

Het afgelopen seizoen verraste Feyenoord vriend en vijand door in de Eredivisie te eindigen op een tweede plaats. De Rotterdamse club stond enkele jaren geleden aan de afgrond, maar investeerder Pim Blokland ziet de toekomst positief gekleurd.

“Dit elftal is niet boven zichzelf uitgestegen. Ze zijn gewoon zo goed. Een titel komend seizoen is misschien wel erg positief, maar je moet altijd naar boven kijken. We zijn nu tweede geworden, dan kan je alleen maar voor de eerste plaats gaan”, aldus Blokland.

“We zitten nu in een positieve flow”, gaat Blokland verder. “Tegelijkertijd met de jaarcijfers eind juni hopen we ook bekend te kunnen maken dat de dertig miljoen euro binnen is. We zitten nu in de afrondingsfase. Maar met de dertig miljoen stoppen we niet.”

“Ik ben nog altijd bijna dagelijks bezig om geld binnen te halen. Met het Eigen Vermogen van Feyenoord gaat het dan snel de goede kant op. Een miljoenentransfer zou dat proces wel erg versnellen. Mijn eigen plannen? Als het allemaal zo gaat als ik in gedachten heb, ben ik snel weg bij Feyenoord. Het was nooit mijn bedoeling hier een functie te krijgen. Dan ga ik werken aan mijn handicap met golfen.”

Er is een kans dat Feyenoord het stadion De Kuip gaat verlaten. “Er komt sowieso een nieuw stadion met minimaal 60.000 zitplaatsen. We gaan dan naar een begroting toe om structureel bovenin mee te draaien in de eredivisie en structureel Europees voetbal te spelen. En een keer kampioen? Als we dat niet voor elkaar krijgen… ik denk wel meer. De komende vijf jaar worden we zeker wel twee keer kampioen”, besluit Blokland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *