FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

‘Dirk Kuyt gaat tien miljoen euro verdienen bij Fenerbahce’

Op de enige vrije dag die er nog was voor het vertrek naar het trainingskamp in het Poolse Krakow, sloeg Dirk kuyt kilometers van zijn geboorteplaats Katwijk aan Zee een miljoenenslag. De spits van Liverpool kwam in recordtijd rond met de leiding van het Turkse Fenerbahçe, waar hij in drie jaar tijd bijna tien miljoen euro aan zijn bankrekening gaat toevoegen.

De Turken, met in hun kielzog een complete cameraploeg van de club, zijn de koning te rijk met hun Nederlandse international. Ze paradeerden in Amsterdam al met hem waar ze een aantal uren besprekingen voerden met de speler en zijn zaakwaarnemer Rob Jansen, die Kuyt al zijn hele loopbaan naast zich heeft.

Istanbul
Tijdens een etentje in de avonduren, het laatste maaltje dat hij voor het EK met zijn echtgenote Gertrude had, kon hij het glas heffen op de mogelijk laatste grote transfer in zijn loopbaan. Kuyt ging van Quick Boys naar FC Utrecht, in 2003 naar Feyenoord, in 2006 naar Liverpool en nu, zo’n zes jaar na zijn eerste contract op Anfield, verhuist hij naar Istanbul, de miljoenenstad aan de Bosporus.

Feyenoord
De enorme verdiensten – bijna 70.000 euro per week – zijn voor de ‘marathonman’, zoals hij in Liverpool werd genoemd, reden geweest om op zijn 31e niet naar zijn oude club Feyenoord terug te keren. Kuyt moest in De Kuip, waar technisch directeur Martin van Geel een voorzichtige poging deed om hem terug te halen, genoegen nemen met een bescheiden inkomen. Het hele project Feyenoord had echter nooit kans van slagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *