FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Cruijff: ‘Gebruik Dirk Kuyt als rechtsback’

Dirk Kuyt moet zich bij het Nederlands elftal vooralsnog schikken in een reserverol. Johan Cruijff zou de Katwijker wél in zijn basisopstelling willen opnemen, maar dan als rechtsback.

“Ja, waarom niet? De meeste tegenstanders spelen toch zonder linksbuiten. Ik denk dat Kuyt beter is dan wij allemaal denken”, tekent het AD op uit de mond van Cruijff. “Hij hoeft echt niet opeens anders te gaan spelen. Gewoon zoals hij altijd doet, maar dan iets naar achteren.” Ook over de linksbackpositie heeft hij een mening. “Of Willems genoeg ervaring heeft? Als hij nooit mag beginnen, krijgt hij die nooit. Of Bouma daar kan spelen? Je hebt naar achteren snelheid nodig.”

De legendarische nummer 14 zou daarnaast Robin van Persie én Klaas-Jan Huntelaar in zijn basiself zetten. “Schuif wat, zoek wat uit, wees avontuurlijk. Bert (van Marwijk, red.) is anders. Hij verdient respect voor wat hij bereikt heeft met Oranje. Maar hij zet zichzelf met zijn keuze wel onder een gigantische druk.” Huntelaar hoeft volgens Cruijff echter niet bij de pakken neer te zitten. “Je eindigt een toernooi nooit met de elf waarmee je bent begonnen.”

Cruijff had Adam Maher, Urby Emanuelson en Ricardo van Rhijn meegenomen naar Polen en Oekraïne. Laatstgenoemde verving de geblesseerde Gregory van der Wiel afgelopen seizoen uitstekend bij Ajax. “Hij was totaal niet in beeld bij Ajax. Wim Jonk en Jaap Stam hebben hem beoordeeld, zijn individueel met hem aan de slag gegaan en binnen drie maanden stond hij in het eerste. Dát is opleiden, dacht ik toen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *