Van Feyenoord naar Hoffenheim: ‘Ik heb hier meer kans om prof te worden’

Melayro Bogarde maakte afgelopen zomer een opvallende overstap: de zestienjarige jeugdinternational van Oranje besloot om de jeugdopleiding van Feyenoord voor die van het Duitse Hoffenheim te verruilen. Spijt heeft hij vooralsnog absoluut niet.

“Ik denk dat mijn kansen om profvoetballer te worden hier groter zijn. Feyenoord is een grote club, maar niet veel jeugdspelers kunnen de stap naar het eerste maken”, laat de centrale verdediger weten aan de clubsite van Hoffenheim.

Bogarde denkt dan ook dat het spelen in de Duitse jeugdcompetitie beter voor zijn ontwikkeling is dan wedstrijden in Nederland. “In Nederland heb je met Ajax, Feyenoord en PSV drie sterke clubs. Maar hier speel ik elke week op hoog niveau.”

De jeugdinternational woont sinds deze zomer voor het eerst op zichzelf. “Natuurlijk had ik in het begin een beetje heimwee. Ik ben ook blij wanneer ik tijdens de kerstvakantie weer bij mijn familie kan zijn”, vertelt hij. “Maar ik heb me goed aangepast hier. De jongens hebben mij geweldig opgevangen.”

Formule1 Deze MAX VERSTAPPEN HOODIE winnen? Volg hem dan hier via Formule1INSTAGRAM!! BUITENKANSJE!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!