Van Bronckhorst: ‘Of Feyenoord speler als De Jong kan opleiden? Tot nu tot niet’

Dylan Vente lijkt zondag in de uitwedstrijd tegen FC Emmen een nieuwe kans in de basis te krijgen bij Feyenoord. De Rotterdammers zien in het negentienjarige jeugdproduct een groeibriljant.

“Dylan is een slimme speler”, zegt de vice-aanvoerder Jordy Clasie in het Algemeen Dagblad. “In het zestienmetergebied is hij ontzettend goed. Fysiek kan hij nog wel wat sterker worden, maar daar is hij al nadrukkelijk mee bezig. Hij kan kaatsen, volop doorbewegen en doelpunten maken. Dylan boekt echt progressie, traint ook veel extra.”

Het wachten is op de definitieve doorbraak van Vente. “Dylan is een complete spits”, stelt trainer Giovanni van Bronckhorst. “Hij is snel. Veel sneller dan mensen misschien denken. Hij heeft prima loopacties, vooral in de rug van de centrale verdedigers. Hij kan uitstekend koppen en kan als aanspeelpunt fungeren. En hij kan in al die facetten nog beter worden.”

Bij Feyenoord hopen ze dat de spits straks een forse financiële klapper zal opleveren, zoals concurrent Ajax daar keer op keer in slaagt. In Amsterdam incasseren ze 75 miljoen euro voor Frenkie de Jong. De vijf meest lucratieve transfers in Rotterdam leverden samen datzelfde bedrag op. “Of Feyenoord zo’n speler kan opleiden? Tot nu toe niet, zo blijkt”, zegt Van Bronckhorst.

“Ik las inderdaad een bedrag van 75 miljoen. Het zegt iets over de huidige markt en over het enorme talent dat De Jong heeft”, besluit de oefenmeester van Feyenoord.

Formule1 Deze MAX VERSTAPPEN HOODIE winnen? Volg hem dan hier via Formule1INSTAGRAM!! BUITENKANSJE!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!