‘Zelfs AZ, Vitesse en Fortuna spelen beter dan Feyenoord, dat kán toch niet?’

Rob Jacobs denkt dat Feyenoord en trainer Giovanni van Bronckhorst er goed aan doen om komende zomer uit elkaar te gaan. De voormalig oefenmeester van de Rotterdammers is niet onder de indruk van het voetbal in De Kuip.

“De koek is op, maar dat geeft niks na vier jaar. Gun die man een afscheid door de hoofduitgang”, zegt Jacobs tegen Voetbal International. “Giovanni van Bronckhorst verdient een klein standbeeld voor alle prijzen die hij heeft gewonnen. Ik gun die jongen het allerbeste, hij moet straks als een vorst naar buiten toe. Qua prijzen was het fenomenaal en daarvoor is Van Bronckhorst verantwoordelijk.”

“Maar dat is hij ook voor het voetbal dat gespeeld wordt”, plaatst Jacobs een kritische noot. “Als ik dat analyseer, is het niet goed. Probleem van Feyenoord is dat het PSV een helft lang bij de strot grijpt en dan geweldig speelt, en het een week later niet wéér kan opbrengen. Los nog van PSV en Ajax met hun hogere budgetten, zie ik ook AZ beter voetbal spelen, Vitesse bij vlagen. Zelfs Fortuna Sittard. Dat kán toch niet?”

“Daarom denk ik dat het na vier jaar genoeg is. Misschien vindt Giovanni dat zelf ook wel. Als trainer kom je altijd op het punt dat je moet toegeven dat het klaar is. Geen schande, na vier succesvolle jaren”, besluit Jacobs, die in het seizoen 1988/’89 de scepter zwaaide bij Feyenoord.

Lees ook‘Van Bronckhorst weg bij Feyenoord; positie Van Geel tegen het licht gehouden’

Formule1 Deze MAX VERSTAPPEN HOODIE winnen? Volg hem dan hier via Formule1INSTAGRAM!! BUITENKANSJE!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!