Van Persie voelt niets voor afscheidswedstrijd: ‘Vind het een beetje geforceerd’

Robin van Persie heeft geen behoefte aan een afscheidswedstrijd bij het Nederlands elftal. De aanvaller van Feyenoord is bezig aan zijn laatste seizoen, maar ziet een groots eerbetoon niet zo zitten.

“Als ik heel eerlijk mag zijn, vind ik het met die afscheidsrondes en afscheidswedstrijden een beetje geforceerd”, vertelt Van Persie in gesprek met De Telegraaf. “Ik heb al zoveel aandacht gehad en daarvoor ben ik heel dankbaar. Iedereen is overal getuige van geweest, de mooie momenten en de mindere. Dat is voor mij genoeg.”

Recordinternational Wesley Sneijder kreeg vorig jaar wél een groots afscheid in de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Peru. Voor 102-voudig international Van Persie hoeft dat niet. “Ik had nooit durven dromen dat ik 102 interlands zou spelen en vijftig keer voor Oranje zou scoren. Als je het dan hebt over een afscheidsduel of een ere-iets, dan is mijn carrière in zijn totaliteit dat voor mij al. Ik heb zelf niet de behoefte om een afscheidswedstrijd te hebben. Daar sta ik nuchter in.”

Formule1 Deze MAX VERSTAPPEN HOODIE winnen? Volg hem dan hier via Formule1INSTAGRAM!! BUITENKANSJE!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!