Van Halst reageert op suggestie De Mos: “Burgemeester en politie willen het niet”

Aad de Mos is overtuigd: de Nederlandse clubs moeten doorspelen tijdens Kerst en Oud en Nieuw. Dat gebeurt al jaren in Engeland, maar in Nederland niet. Aan tafel bij Rondo is niet iedereen het met De Mos eens.

“Ik denk ook dat je op achterstand staat”, zegt De Mos over het Nederlandse voetbal. “De ploegen in Spanje en Engeland spelen allemaal door. Ajax moet over een paar weken al in de Champions League spelen. Real Madrid zit in het hoogste ritme. Ajax komt uit Orlando met vriendschappelijk voetbal.”

Youri Mulder constateert dat de Engelse spelers vermoeid zijn. “Ik heb zaterdag drie wedstrijden gezien. Ze kregen het ene poot niet voor het andere. Chelsea oogt total loss? Liverpool ook. Salah speelt ook niet meer goed. In een maand tijd hebben ze twintig wedstrijden gespeeld”, ‘overdrijft’ Mulder.

Voormalig FC Twente-directeur Jan van Halst denkt niet dat er in Nederland doorgespeeld gaat worden. “Het ligt niet alleen bij de clubs, maar ook bij de veiligheid. De hele cultuur in Nederland moet dan anders worden. De burgemeester en politie willen het niet. Dan moeten ze overuren draaien, waar ik best begrip voor heb. Dat kost ook weer extra geld. Ze hebben het een paar jaar geprobeerd.”

“In Engeland willen ze juist minder spelen”, zegt Andries Jonker. “Ze zeggen dat het veel te veel is. Ze presteren in de Champions League moeizaam en met het nationale team helemaal niets. Ze willen het juist terug draaien. De roep om meer rust is heel groot in Engeland. Dan móet er meer rust komen.”

Formule1 Deze MAX VERSTAPPEN HOODIE winnen? Volg hem dan hier via Formule1INSTAGRAM!! BUITENKANSJE!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!