‘Ik wil binnen korte tijd aankloppen voor een basisplaats in Feyenoord 1’

De doelstelling van Orkun Kökcü voor de tweede seizoenshelft is duidelijk: zoveel mogelijk spelen. Tijdens het trainingskamp van Feyenoord in Marbella maakte de achttienjarige middenvelder de meeste minuten.

“Je voelt je er nu wel meer bij horen, omdat je nu al zes maanden meetraint met het eerste. Het voelt allemaal wat fijner en je bent meer op je plekkie”, vertelt Kökcü, die voor de winterstop vier Eredivisie-duels speelde, aan De Telegraaf. “Waar ik nu sta, was mijn doelstelling toen ik vorig jaar meeging op trainingskamp. Ik hoopte toen voor mijn achttiende verjaardag mijn debuut te maken en dat is gelukt.”

“Om op je achttiende te debuteren wordt al een beetje normaal en daarom wilde ik het op mijn zeventiende doen. Dat zegt wel wat meer over je potentie, denk ik. Daar was ik wel mee bezig. Door die zes maanden dat ik nu al meetrain met het eerste heb ik zoveel extra in vergelijking met vorig jaar, dat ik nu beter weerstand kan bieden. Dan heb je het over aannames, de snelheid van passen, posities bezet houden.”

Kökcü voelt dat hij klaar is voor meer speeltijd in het eerste van Feyenoord. “Voor de komende zes maanden is het mijn doelstelling om zoveel mogelijk wedstrijden mee te pikken en ervaring op te doen. En uiteindelijk wil ik binnen korte tijd aankloppen voor een basisplaats.”

Formule1 Deze MAX VERSTAPPEN HOODIE winnen? Volg hem dan hier via Formule1INSTAGRAM!! BUITENKANSJE!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!