FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Favoriete Feyenoord-elftal opstellen

Als je terugkijkt naar de geschiedenis van het vlaggenschip van Feyenoord, passeert er een bonte stoet aan spelers. Allemaal droegen ze het rood-wit, maar deze spelers voegden door hun typische uiterlijk, nationaliteit of verdere carrière een extra dimensie toe. Zo zijn er heel veel spelers met snorren geweest, heeft Feyenoord diverse Scandinaviërs in dienst gehad en zijn er intussen allerlei ex-spelers actief als analist. Je kunt er gemakkelijk hele elftallen van samenstellen.

Wegdromen

Hoewel voetbal het leukste spelletje ter wereld is, kan het nog wel eens gebeuren dat je je tijdens een wedstrijd op de bank een paar minuten gaat vervelen. Je pakt dan de laptop erbij om wat nuttigs te doen: mailbox opschonen, eindelijk eens contact opnemen met de loodgieter voor die lekkende zwanenhals, zorgverzekering vergelijken, etc. Gelukkig droom je tussendoor wel eens weg en duik je in de historie van je favoriete club.

Geliefde spitsen

Toeval of niet: de spits is vaak de populairste speler van het elftal en Feyenoord grossierde in de loop der jaren in doelpuntenmachines. Cultspeler of niet, ze konden op louter sympathie rekenen. Je eigen elf favoriete spitsen kun je zo uit de mouw schudden. Een voorzetje vanaf de flank: Peter Houtman, André Hoekstra, Graziano Pellè, Mike Obiku, Jozsef Kiprich, Ruud Geels, Henrik Larsson, Ove Kindvall, John Guidetti, Dave Mitchell en Roy Makaay.

Analisten

Mario Been, Willem van Hanegem, Pierre van Hooijdonk, Johan Boskamp, Rinus Israël, Johan Cruyff, Ruud Gullit, John de Wolf, Regi Blinker, Rob Jacobs en Ronald Koeman, allemaal waren of zijn ze analist na hun actieve voetbalcarrière. Het is een mooi elftal zonder keeper, maar die is met zo’n all star team natuurlijk niet eens nodig. Zet ze aan een tafel met Peter Houtman en Gerard Cox als presentatoren en het wordt één groot feest.

Snorren-elftal

Een snorren-elftal in 4-2-4-formatie, ook lachen! Op doel: Ed de Goey, of toch good old Joop Hiele? Achterin: John de Wolf, Sjaak Troost, Ben Wijnstekers en Ivan Nielsen. In het midden mag Ruud Gullit niet ontbreken, die overigens ook in een Feyenoord met louter internationals of een Feyenoord met lang haar terecht zou kunnen. Verder op dat middenveld staat Jan van Deinsen. Hans Posthumus, Peter van Vossen, Simon Tahamata en Jozsef Kiprich (wiens snor inspiratie bood voor de titel van een boek van Michel van Egmond) vormen de ouderwetse aanval.

Geinig spelletje

Dit is tevens een geinig spelletje op voetballoze zaterdagavonden of zondagmiddagen. Gezellig elkaar de loef afsteken als het gaat om de historische kennis van je favoriete club. Dan krijg je vanzelf vragen als: had Jozsef Kiprich wel een snor? Hoe zouden Theo Laseroms en Rinus Israël met de VAR omgaan? Waarom hebben René van der Gijp en Hans Kraay jr. nooit voor Feyenoord gespeeld? Dat soort dingen. Probeer het zelf maar eens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.